4 Kasım 2016 Cuma

Asgardia’lar ve Tarihsel Eksoduslar

Asgardia, Homo Sapiens’ten Homo Posterus’a, Dünya gezegeninden uzay kolonisine bir eksodus anlamını taşıyor.
Bu bir gereklilikti, çünkü 1945’teki 2 atom bombası ve 1957’deki Sputnik yapay uydusu, bunu mümkün kılmıştı. Aradan 70 yıl geçti. Tıpkı, çok çoğalınca Türkler’in içinde kaldıkları vadiden çıkabilmek için, demir dağ geçidini eritmesi (akıl etmesi ve becerebilmesi) durumu bu yani.
Türkler, var olduğu artık kesinleşen İç Deniz son büyük buz çağı bitince kuruduğu için, gerçekten Dünya’ya ve her yöne yayıldılar. Himalayalar’ı geçtiler (Babür), Kuzey Kutbu’na doğru gttiler (Yakutlar ve Sahalar).
Biz, onların 1.500 yıllık batı çabasının sonucuyuz. Viyana atılımlarımız, neredeyse Anadolu’nun kaybı ile bitiyordu. İstanbul işgal edildi ama gitmedi.
Bu türden mehter adımları Asgardia’nın da başına gelecek. Bu bir.
Vikingler, sırtları dağa, yüzleri denize dönük iken, deniz cıvıtınca, tek yön olarak güneye indiler. İşte eksodusun asıl anlamı bu: Zorunlu huruç çıkışı.
Benzeri bir eksodusu İbraniler yaptı: 1 milenyumda hep karadan gitmeli, Basra Körfezi, Akdeniz, Kızıldeniz, yine Akdeniz kıyıları gibi bir döngü oldu. Sonraki 2 milenyumda tüm Dünya’ya dağılıp geri döndüler. Bu da bir tarz ve bu iki.
2100-2200 arasında Asgardia türü uzay yapılarından en az 5 tane olacaktır: Çin, ABD, AB, Rusya, ortak x 2-3, şirket 2x3. 10 bile edebiliyor liste.
Eksodus yönünden bu Asgardia 1-10’ların başlangıçta Brown hareketi yapacağı, yani aşağı yukarı tüm eksodus seçeneklerini kullanacağı kanısındayız. Bu üç.
Ay, Mars, Venüs atmosferi projeleri de mümkün ve Asgardia’lardan bağımsız, çünkü onlar nicelik ve nitelik olarak epeyi farklı. İşte Asgardia’lardan bir bölümünün ardılları, o projelere de angaje olacaktır. Bu dört.
Sonuçta, Güneş Sistemi içinde 100 Asgardia olması 2300’ü geçer ve hala yerleşilmemiş yer kalır. Bu da beş ve son.
Asgardia 1-100’ün 2016 gelecekbilimi budur.

(19 Ekim 2016)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder